latinica  ћирилица
15/04/2019 |  11:07 ⇒ 11:16 | Аутор: РТС

Суботица: Сједница влада Србије и Мађарске

Премијер Мађарске Виктор Орбан са својим министрима борави у Суботици. Он се најприје састао са премијерком Србије Аном Брнабић.
Сједница влада Србије и Мађарске - Фото: РТС
Сједница влада Србије и МађарскеФото: РТС

На дневном реду пленарне сједнице влада Србије и Мађарске је неколико значајних споразума из енергетике, саобраћаја и инфраструктуре, а биће потписано 11 споразума.

Премијерка Брнабић састала се са својим мађарским колегом Орбаном, а билатералне сусрете имали су и министри Ивица Дачић, Небојша Стефановић Зорана Михајловић, Зоран Ђорђевић.

Са састанка Ивице Дачића и Петера Сијарта је поручено да је веома важно очувати динамику одржавања сједница двије владе које шаљу снажну политичку поруку, и потврђују висок степен разумијевања и повјерења у односима ових сусједних држава.

Предсједник Скупштине АП Војводина Иштван Пастор присуствује овој сједници, а за РТС је навео да су данашњи разговори важни за грађане.

- Мислим да су веома значајни споразуми који се односе на развој инфраструктуре. Значајан је и споразум који рјешава питање нострификације диплома стечених у сусједној држави. Значајно је и што ће из скоро свих области живота бити потписани споразуми, из сфере енергетике и осталих - рекао је Пастор.

Предсједник Србије Александар Вучић јуче се састао са Виктором Орбаном, а за медије су констатовали да су односи двије земље на највишем нивоу у заједничкој историји.