latinica  ћирилица
15/04/2019 |  19:48 ⇒ 19:49 | Аутор: СРНА

Фотографије Јахорине Марије Мишић пред Београђанима (ФОТО)

Изложба фотографија, инсталација и цртежа Јахорине аутора Марије Мишић отворена је вечерас у београдској Галерији "Зум". Директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић рекао је приликом отварања изложбе да су ове сезоне постигли историјски успјех и рекорде на свим пољима.
Изложба фотографија, цртежа и инсталација, Јахорина у Београду - Фото: РТРС
Изложба фотографија, цртежа и инсталација, Јахорина у БеоградуФото: РТРС

Он је нагласио да сезона на Јахорини још траје, да је данас на олимпијској љепотици 138. дан скијања, а да ће коначни биланс сезоне саопштити за седам дана.

- Већ сада могу да кажем да смо постигли историјски успјех. Повећали смо број скијаша за 225 одсто, а приходе увећали за 170 одсто - рекао је Љевнаић новинарима.

Изложба фотографија, цртежа и инсталација, Јахорина у Београду (Фото: РТРС)

Он је истакао да је посебно поносан што је изложбу припремила Мишићева која је дио успјешног Олимпијског тима "Јахорина" и која је у овој планини пронашла инспирацију као што је проналазе и сви који на њу дођу.

Аутор изложбе Марија Мишић рекла је да је два мјесеца вршила селекцију фотографија и радова који ће у наредним данима бити приказани београдској публици и да њеним радовима доминирају мотиви раног јутра и предвечерја, које она сматра и најљепшим тренуцима на Јахорини.

- Радује ме да оно у чему сам ја уживала бар једним дијелом виде они који нису били у прилици да дођу на Јахорину и тако је упознају - рекла је Мишићева.