latinica  ћирилица
16/04/2019 |  07:34 | Аутор: vecernjenovosti

Но смокинг оркестра почиње турнеју у Русији

Прослављени српски режисер, глумац, писац и музичар Емир Кустурица, вечерас ће са својим бендом Но смокинг оркестра, одржати концерт у Нижњем Новгороду и уживо представити пјесме са актуелног албума "Corps diplomatique".
Но смокинг оркестра - Фото: СРНА
Но смокинг оркестраФото: СРНА

Наступ у некадашњем Горком, први је у низу по Русији, а слиједе Саратов (17. април), Воронез (19. април), Москва (20. април), Санкт Петербург (21. април)...

Предсједник Русије Владимир Путин је 2016. одликовао Кусту Орденом пријатељства за изузетан допринос учвршћивау пријатељства народа и популаризацију руског језика и културе у иностранству, а колико је Професор, како Кустурицу зову најближи сарадници, популаран у Русији, свједочи и најава вечерашњег концерта у дворани "Јупитер":

- Кустурица храбро брани титулу највеселијег бенда, јер Но смокинг оркестра може за тили час да претвори било који живи наступ у луду фарсу, са препознатљивим балканским зачинима. Уз помахнитале ритмове Балкана, румбе и рокенрола, и исти такав плес на бини, он подстиче читаву дворану да пјева и игра. Зато дођите по нову дозу позитивне енергије од мајстора неисцрпног ентузијазма.