latinica  ћирилица
17/04/2019 |  10:30 | Аутор: СРНА

Нешић: Што прије почети са реконструкцијом пута у Рамићима

Вршилац дужности директора Путева Републике Српске Ненад Нешић изјавио је да очекује да град Бањалука овом предузећу што прије достави неопходну документацију како би започело реконструкцију дијела магистралног пута Бањалука-Приједор и постављање семафора на раскрсници у бањалучком насељу Рамићи, гдје је често долазило до саобраћајних незгода.
Ненад Нешић (фото: facebook.com/nenadnesic.dns) -
Ненад Нешић (фото: facebook.com/nenadnesic.dns)

Нешић је подсјетио да су раније постигли договор са представницима бањалучких градских власти о реконструкцији и постављању семафора.

- Договор подразумијева да ће град Бањалука обезбиједити планску и пројектну документацију, а `Путеви` финансијска средства за извођење радова - рекао је Нешић, након што је јуче заједно са послаником ДНС-а у Народној скупштини Републике Српске Миланом Радовићем разговарао са мјештанима Рамића и Драгочаја о рјешавању проблема на спорној раскрсници.

Из бањалучког Градског одбора ДНС-а је саопштено да су Нешић и Радовић истакли да је ово један од већих проблема у Бањалуци, чије би рјешавање требало да буде један од приоритетнијих задатака.

Радовић је рекао да побољшање безбједности учесника у саобраћају мора да буде један од кључних циљева свих нивоа власти и изразио наду да ће проблем у Рамићима бити ускоро ријешен.

Реконструкцијом овог дијела магистралног пута биће удаљена аутобуска стајалишта из уже зоне раскрснице, изграђен тротоар, док ће прикључне саобраћајнице бити издигнуте на ниво магистралног пута како би била обезбијеђена адекватна прегледност за укључење на магистрални пут.