latinica  ћирилица
17/04/2019 |  10:36 ⇒ 10:40 | Аутор: Б92

Алегри: Остајем, желим да освојим ЛШ са Јувентусом

Тренер Јувентуса Масимилијано Алегри изјавио је да, без обзира на нови неуспјех у Лиги шампиона, остаје и наредне сезоне да покуша да освоји пехар.

Ајакс је послије 1:1 у Амстердаму успио да побиједи у реваншу у Торину са 2:1 и пласира се међу четири најбоља тима у елитном такмичењу.

Отуда није изненађење што је Алегри поново на удару критика јавности у Италији послије елиминације од Ајакса, посебно због неочекиваног пораза у Торину 2:1.

- Састао сам се са предсједником Ањелијем прије неколико дана и саопштио му да остајем у Јувентусу. Заједно ћемо да сједнемо на крају сезоне и причамо о будућности - рекао је Алегри на конференцији за медије.

Он је признао да је Ајакс апсолутно заслужио да избаци Јувентус из даљег такмичења.

- Увијек говорим да је за освајање Лиге шампиона потребно да будеш у најбољој форми и спреми у финишу сезоне. Ми смо неко вријеме у ванредној ситуацији. Јувентус не може као Ајакс да постигне оволико голова у гостима, морали смо да будемо пажљивији - закључио је он.

Алегри је на добром путу да пету годину у низу освоји Скудето у Италији, али му и даље недостаје трофеј Лиге шампиона који му је два пута измицао у финалу, против Барселоне (3:1) 2015. године и против Реал Мадрида (4:1), двије године касније.