latinica  ћирилица
17/04/2019 |  12:22 | Аутор: СРНА

У Болници Србија обезбијеђена соба за духовне обреде

У Болници Србија у Источном Сарајеву једна просторија биће намијењена за духовне обреде пацијената, договорено је на састанку директора Болнице Небојше Шешлије и Његовог високопреосвештенства митрополита дабробосанског Хризостома.
Састанак у Болници Србија - Фото: СРНА
Састанак у Болници СрбијаФото: СРНА

Митрополит Хризостом рекао је да би, према закону, свака здравствена установа стационарног карактера, као што је ова, требало да обезбиједи услове за духовне и вјерске потребе пацијената.

- Данас сам са директором разговарао о томе гдје би то могли да осмислимо, да би пацијентима који се ту лијече било омогућено да имају овдје свештеника и духовну подршку - додао је владика Хризостом.

Шешлија је истакао да српски народ проналази духовни мир у молитви, те да су дошли на идеју да понуде Митрополији простор у овој здравственој установи да га уреде за обављање молитве.

Говорећи о пресељењу одјељења из старог објекта у нову зграду Болнице, Шешлија је рекао да све иде планираном динамиком и да се почетком сљедеће седмице у новом објекту очекује рођење првих беба, као и прве хируршке интервенције.