latinica  ћирилица
17/04/2019 |  14:01 ⇒ 20:05 | Аутор: РТРС

Нова скупштинска већина у Приједору (ФОТО)

Приједорски одборници већином гласова разријешили су досадашњег предсједника Скупштине Града, Сеада Јакуповића из СДП-а. На ту дужност именован је Ајдин Мешић из СДА.

Сеад Јакуповић наводе за његову смјену сматра паушалним и нергументованим. Истиче да је радио у интересу грађана, али да је промјена скупштинске већине довела до промјене у скупштинском руководству.

Сеад Јакуповић (Фото: РТРС)

Јакуповић је, у обраћању одборницима, рекао да ову иницијативу схвата као посљедицу промјене скупштинске већине и одбацио као паушалне и неконкретизоване наводе да није радио у складу са Пословником, нити извршавао политике.

Новоизабрани предсједник Скупштине је Ајдин Мешић из СДА. 

- Порука грађанима је да ће се наставити даље са радом, да ће доћи до ситних промјена у самом раду, да ћемо покушати вратити озбиљност саме скупштине. Кад кажем озбиљност да ће се мало боље морати придржавати одређених статутарних и полсовничких одлука - навео је Мешић.


Фото: РТРС

Иницијативу за смјену Јакуповића потписало је 20 од 31 одборника. Нису је потписала четири одборника СДС-а, шест ДНС-а и Јакуповић. Дошло је вријеме да се грешке исправе новим избором, кажу у СНСД-а. 

- Највеће замјерке су биле према ономе што је потписано да скупштине нису сазиване на вријеме, да су сазиване тек када градоначелник предложи дневни ред, па је тек ишло усаглашавање са градоначелником - навео је шеф Клуба одборника СНСД-а Приједор Далибор Павловић.

Градоначелник незадовољан смјеном каже да за шест и по година није било ниједне примиједбе на рад Јакуповића. 

- Ја још једном изражавам незадовољство за ову смјену, али политика је таква. Број руку одлучује о једном или другом питању - каже Ђаковић.

Фото: РТРС

Нову скупштинску већину у Приједору чине СНСД, СДС, СДА, ПДП, ДС и пет самосталних одборника, а опозицију шест одборника ДНС-а и смијењени Јакуповић, одборник СДП- а.