latinica  ћирилица
17/04/2019 |  16:49 | Аутор: РТРС

Одржана сједница Одбора за обиљежавање парастоса и помена жртвама геноцида НДХ

На иницијативу предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић данас је у Палати Републике одржана прва сједница Организационог одбора за обиљежавање парастоса и помена жртвама злочина-геноцида Независне државе Хрватске /НДХ/ у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доњој Градини.
Сједница Организационог одбора за обиљежавање парастоса и помена жртвама геноцида НДХ -
Сједница Организационог одбора за обиљежавање парастоса и помена жртвама геноцида НДХ

На сједници су изабрани предсједник и потпредсједници Организационог одбора, именовани чланови Извршног одбора, те утврђен оквирни програм парастоса и помена жртвама злочина-геноцида.

Организациони одбор за обиљежавање парастоса и помена жртвама злочина-геноцида НДХ у концентрационом логору Јасеновац и Доњој Градини утврдио је термин одржавања централне манифестације – 05. мај 2019. године, а дан раније, 04. маја 2019. године у Козарској Дубици биће одржана академија посвећена свим јасеновачким жртвама.

Организациони одбор позвао је грађане Републике Српске да у што већем броју присуствују обиљежавању Дана сјећања на жртве усташког злочина-геноцида из Другог свјетског рата у Доњој Градини, саопштено је из Кабинета предсједнице Републике Српске.