latinica  ћирилица
17/04/2019 |  23:11 ⇒ 18/04/2019 | 00:00 | Аутор: Б92

Манчестер Сити елиминисан, Порто немоћан против Ливерпула (ФОТО)

Фудбалери Манчестер Ситија елиминисани су у четвртфиналу Лиге шампиона, пошто су пред домаћом публиком побиједили Тотенхем са 4:3.
Тотенхем полуфиналиста Лиге шампиона - Фото: Getty Images
Тотенхем полуфиналиста Лиге шампионаФото: Getty Images

"Грађани" нису успјели да се пласирају побједом, јер су у првом мечу поражени са 1:0, па су тако због правила гола у гостима завршили учешће у елити.

На почетку утакмице видели смо невјероватан расплет, пошто је виђено чак четири гола за 11 минута, односно пет за 21.

Први до вођства дошли су домаћи фудбалери, пошто је Рахим Стерлинг мајсторским ударцем у даљи угао савладао Љориса. Играо се четврти минут.

Само три минута касније Сон је казнио лошу рекацију одбране Ситија. Јужнокорејац је упутио шут ка средини гола, али је Едерсон био лоше постављен и лопта је од његових ногу завршила у мрежи.

Био је ово шок за Сити, али како тек онда описати оно што се десило у десетом минуту. Поново је одбрана "грађана" очајно реаговала и поново је Сон био стрелац.

Само што су извели ударац са центра, фудбалери Манчестер ситија постигли погодак за изједначење. Агуеро је сјајно асистирао ка Бернарду Силви, који је лукавим ударцем савладао Љориса.

Имали су "грађани" среће, пошто је лопта закачила Роуза, промијенила правац и преварила француског голмана.

Обе екипе су мало смириле игру у наставку, међутим десет минута касније Сити постиже нови гол. Де Брејне је одлично убацио лопту која је прошла кроз казнени и дошла до друге стативе, где се налазио Стерлинг, који ју је само прослиједио у мрежу.

До краја полувремена нисмо видјели голове, нити неке стопостотне шансе, па се на паузу од петнаест минута отишло са резултатом 3:2 за Сити.

У 60. минути Манчестер Сити постиже и четврти гол. Кевин Де Брујне је додао лопту до Агуера, а Аргентинац силовитим ударцем матира Љориса за велико славље навијача на Етихаду.

Без обзира на четврти примљен погодак, Тотенхем се није предао. У 75. минути резервиста Љоренте постиже погодак након корнера и опет својој екипи доноси резултат који их је у том тренутку водио у полуфинале.

Сити је од краја силовито нападао, али није успио пробити одбрану Тоттенхама, све до 93. минуте када Стерлинг постиже трећи погодак, али је судија накнадно досудио офсајд, користећи ВАР технологију и тако бацио у очај домаће навијаче. Тотенхам је захваљујући головима у гостима прошао у полуфинале.

Тотенхем ће у полуфиналу играти против Ајакса.

Фудбалери Ливерпула без већих проблема су савладали екипу Порта резултатом 4:1, односно 6:1 у два меча и тако се пласирали у полуфинале Лиге шампиона.

Порто - Ливерпул (Фото: Getty Images)

Иако су "Редси" меч стартовали некако нервозно, успјели су да извуку повољан резултат. Порто је био прилично опасан у првих 15 минута, њихове шансе су се низале као на траци, али је завршница изостајала.

Наравно, како то у спорту увијек бива, када своје шансе не искористите, то ће искористити ваш противник. Преко Садио Манеа је Ливерпул дошао до водећег гола, а судија је прво показао да је у питању офсајд, да би уз помоћ ВАР технологије био досуђен гол.

Овим резултатом се отишло на полувријеме, а и дјеловало је као да је навијачима Порта мало опало самопоуздање и нада да до преокрета може доћи. Тако је већ у 65. минуту Мохамед Салах успио да по други пут савлада Икера Касиљаса и фактички пошаље Ливерпул у наредну фазу такмичења.

Порто се није предавао, поново су напали, изнудили корнер и то је било нешто најбоље што је њиховом тиму могло да се деси. Након корнера је на правом мјесту био Милитао и почасни гол Порта је био ту. 2:1 за Ливерпул.

Врло садржајно друго полувријеме, дало нам је још два гола, а оба су завршила у мрежи Порта. Прво се Фирмино нашао на правом мјесту и главом послао лопту у мрежу, да би Вирџил ван Дајк након одлично изведеног корнера Џејмса Милнера и асистенције Садио Манеа, "спаковао" лопту у мрежу за коначних 4:1.

У борби за финале Ливерпул ће играти против Барселоне.

Полуфиналне утакмице су на распореду 30. априла и 1. маја, а реванши седам дана послије, док је велико финале заказано за 1. јуни на стадиону Ванда Метрополитано у Мадриду