latinica  ћирилица
18/04/2019 |  11:44 ⇒ 14:50 | Аутор: РТРС

У недјељу концерт у част Јадранки Стојаковић

У Бањалуци ће у недјељу, 21. априла, под покровитељством предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић бити одржан концерт у част прослављене кантауторке Јадранке Стојаковић, рекла је савјетница предсједнице Српске Ковиљка Шпирић.

Концерт ће бити одржан у Народном позоришту Републике Српске с почетком у 20.00 часова, а суорганизатор је Амбасада Јапана, земља у којој је Стојаковићева живјела и радила од краја осамдесетих година.

Шпирићева је додала да ће концерту присуствовати предсједница Српске Жељка Цвијановић и амбасадор Јапана у БиХ Хидејуки Сакамото.

- У суботу, 20. априла, јапанска делегација на челу са амбасадором посјетиће гроб Стојаковићеве у Бањалуци, заједно са музичарима из ове земље који су радили са њом - навела је Шпирићева.

Према њеним ријечима, у недјељу, 21. априла, у 11.00 часова на Универзитету у Бањалуци биће одржана радионица у чијем раду ће учествовати јапански музичари заједно са етномузиколозима из Српске.

Шпирићева је нагласила да је ово одлична прилика за размјену искустава између Јапана и Републике Српске, а да је у свему повезница Јадранка Стојаковић.

- Покушали смо да направимо паралелу између јапанске и наше традиционалне музике, а ко био бољи био од чланова групе Траг - навела је она.

Шпирићева је позвала љубитеље музике да присуствуствују овом догађају у част Јадранке Стојаковић.

Кантауторка Јадранка Стојаковић преминула је почетком маја 2016. године у Бањалуци након дуге и тешке болести.