latinica  ћирилица
18/04/2019 |  17:35 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

Гејт побједник прве етапе Бициклистичке трке Београд-Бањалука

Данас је почела 13. међународна бициклистичка трка Београд - Бањалука. Побједник прве етапе вожене од Обреновца до Власенице је Арон Гејт са Новог Зеланда. Други је био Валтер Атила из Мађарске, а трећи Аустралијанац Бенџамин Хил. Трка се одржава под покровитељством предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић.

Етапу дугу 194 километра такмичари су одвезли за четири и по сата, први у циљ стигао је Арон Гејт, бициклиста са Новог Зеланда који није крио импресије о првом дану трке.

- Било је врло тешко, али и врло занимљиво, посебно када смо ушли у Републику Српску. Прелијепа природа и врло срдачни људи а изузетно напорна стаза. Надам се да ћу задржати жуту мајицу - рекао је Гејт.

Организатори задовољни досадашњим дијелом трке јер је све протекло без већих проблема. Ова трка је од великог значаја, како за Српску, тако и за саму општину Власеница.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић рекао је да је ова трка за Власеницу најважнији спортски догађај у историји тог мјеста.

Директор трке Бањалука-Београд Владимир Куваља рекао је да је 13. бициклистичка трка означена првом категоријом, што је чини спортским догађајем највишег ранга,

- Организација оваквог такмичења је велика. Људи који је организују већ су уходани. Једино нам је било важно и сви смо гледали у небо, да не падне киша. Власеница је домаћин прве етапе и прва општина која је домаћин и старта и циља једне етапе - рекао је Куваља.

На трци наступа 176 бициклиста из тридесет земаља цијелог свијета. Данас је завршена прва од четири етапе, а сутра се трка наствља на дионици од Власенице до Брчког.