latinica  ћирилица
19/04/2019 |  08:59 | Аутор: Б92

Јокић: Спарси су нас "убили" у рекету

Центар Денвера Никола Јокић био је нерасположен послије пораза Нагетса у трећој утакмици четвртфинала плеј-офа на Западу од Сан Антонија.
Никола Јокић - Фото: AP
Никола ЈокићФото: AP

Спарси су пред својим навијачима славили побејду од 118:108 чиме су повели са 2:1 у серији. Јокић је меч завршио са 22 поена, осам скокова и седам асистенција за 32 минута.

По завршетку меча рекао је да су га обиљежиле "серије поена".

- Цијела утакмица је била таква да је било стално неких серија. Ако се не варам било је 16:0 за нас у другој четвртини, али углавном су они правили те серије. У четвртој четвртини нисмо били дисциплиновани, шутирали су веома добро. Имали су 16 офанзивних скокова, слободна бацања... Шут нам је функционисао добро, убацили смо 13 тројки, али дефанзивно нисмо били добри. Имали смо неке добре одбране, али су они имали офанзивни скок и нисмо завршили одбрану - изјавио је Јокић.

Он је рекао да је проблем био у томе што су Сан Антонију дозволили много лаких поена.

- Не смијемо то да више радимо, они су буквално живјели у нашем рекету. Морамо да будемо дициплинованији и да имамо више концентрације - навео је Јокић.

Никола је додао и да нема неке разлике да ли је меч у лигашком дијелу или у плеј-офу.

- Да будем искрен, мени је све исто. У питању је кошарка, можда је интензитет мало другачији, али и даље, то је само кошарка - додао је Јокић.

Коначно, поручио је и шта треба урадити да начине брејк и врате се кући са изједначеним скором.

- Морамо погледати још једном снимак утакмице. Сваки меч у плеј-офу је такав да се мора добити, нема важнијег и мање важног. Напали су нас у првом мечу, вратили смо се у живот у другом. Морамо бити физички јаки и агресивни, да им не дозволимо да се комфорно осјећају на терену - закључио је кошаркаш Денвера.