latinica  ћирилица
19/04/2019 |  09:16 | Аутор: ТАНЈУГ

Маљковић: Сви капацитети за врхунске резултате у Токију

Предсједник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић изјавио је да је 2018. била изузетно успјешна за српски спорт.
Олимпијски комитет Србије (фото:atastars.rs) -
Олимпијски комитет Србије (фото:atastars.rs)

Маљковић је истакао да су сви планови за ову годину фокусирани на обезбјеђење максималних услова за врхунске резултата на Олимпијским играма у Токију 2020. године.

- Срећан сам што, као и прошле године, поново могу да кажем да је година за нама била изузетно успјешна за спортисте Србије. Освојено је укупно 25 медаља на свјетским и европским првенствима. Задовољство је констатовати да су сви спортисти коју су освајали медаље препознати од стране Олимпијског комитета и да су њихови програми финансирани кроз програм Токио 2020 - рекао је Маљковић на сједници Скупштине ОКС, која је одржана у Виминацијуму.

Он је додао да суштину рада ОКС чине управо спортски програми, а међу њима је свакако најважнији Олимпијски програм Токио 2020.

 -Финансирање наших најбољих спортиста је настављено кроз овај програм, а посебно је важно да у овом тренутку у првој категорији овог програма имамо највише спортиста до сада - укупно 23 у индивидуалним спортовима, као и пет тимова - рекао је Маљковић.

Говорећи о плану за предолимпијску 2019. годину, Маљковић је скренуо пажњу да је намјера ОКС да Олимпијски програм Токио 2020 доживи трансформацију средином године како би постао приступачнији спортистима који су близу остваривања норме за наступ на ОИ и буде проширен и на финансирање спортиста из друге категорије, што је у овом моменту више од 40 спортиста.

- Сви капацитети са којима ова кућа располаже, и људски и финансијски, биће као и до сада стављени у функцију спортиста и подржавања њихових спортских програма, а са идејом остваривања главних циљева, а то су подизање спортског резултата с акцентом на постављање врхунских резултата у Токију 2020. године, квалификовање што већег броја спортиста за Игре и стабилно финансирање програма идентификованих олимпијских нада за Париз 2024. године - поручио је Маљковић.