latinica  ћирилица
19/04/2019 |  11:09 ⇒ 13:47 | Аутор: РТРС

Честитке РТРС-у из јавних институција и предузећа у Српској

Честитке руководству и запосленима у Радио-телевизији Републике Српске поводом 27 година постојања и рада, стижу и из јавних институција и предузећа у Српској.
Радио телевизија Републике Српске - Фото: РТРС
Радио телевизија Републике СрпскеФото: РТРС

Директор Фонда здравственог осигурања Републике Српске Дејан Кустурић навео је да је Радио-телевизија Републике Српске расла и развијала се заједно са Српском и тако постала најпрепознатљиви медијски бренд ових простора.

- Оно што посебно издваја јавни сервис у односу на остале медијске куће јесте што из године у годину предано радите на побољшању квалитету извјештавања и што сте на неки начин истински заштитник Републике Српске и свих њених грађана - навео је Кустурић у честитки упућеној генералном директору РТРС-а Драшку Милиновићу.

Кустурић је истакао да је Јавни сервис Републике Српске препознао значај информисања грађана о важности здравља, те и на тај начин показао да професионално одговара на све изазове јавног сервиса чији је примарни циљ информисање и образовање грађана.

- Успјешно опстати свих ових година није лако, те Вам искрено честитамо на успјешном руковођењу и одабиру запослених који на прави и професионалан начин заступају вриједности новинарске професије. Ово је прилика да се Вама и свим уредницима и новинарима Ваше медијске куће захвалимо на професионалној сарадњи, јер сте увијек на објективан начин грађане информисали о свим активностима здравственог система - навео је он.

Кустурић је истакао да Фонд, као и увијек до сада, стоји на располагању нашој медијској кући за све што буде требало из ове институције, јер је циљ да Јавни сервис, као истински заступник свих грађана, кроз своје емисије и даље афирмише здравствене теме, посебно у смислу важности превенције која је кључ за здравије становништво Републике Српске.

Честитка Јавном сервису Српске стигла је и из Републичке управе цивилне заштите Републике Српске.

- Изражавамо вам честитке са жељом да и даље бидете перјаница медијског професионализма али и патриотизма! Радио-телевизија Републике Српске била је, сада је и биће велики јарбол Републике Српске - наведено је у честитки.

Честитику је упутио и директор Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске Младен Милић.

- Правовремено, објективно, квалитетно и истинито информисање грађана Републике Српске, али и свјетске јавности, један је од важних ослонаца који даје додатну ноту стабилности, постојања, афирмисања и јачања наше Републике на домаћем и међународном плану - навео је Милић.

Честитка РТРС-у стигла је и из Савеза синдиката Републике Српске.

- Наша Радио-телевизија Републике Српске увијек се залагала да професионалност, објективност и одговорност, буду највеће вриједности у њеној уређивачкој политици - наводе из Савеза.

У честитки је истакнуто да чланови Савеза изузетно цијене напоре новинара и уредништва Радио-телевизије Републике Српске на објективном и правовременом извјештавању о свим активностима Савеза.

- Увјерени смо да послодавац Радио-телевизије Републике Српске умије да цијени свакодневно ангажовање свих запослених, те да због тога радници заслужују добре услове рада и пристојне плате - наводе из Савеза.

Честитку је упутила и омбудсман за дјецу Републике Српске Драгица Радовић, уз очекивање да ће РТРС као и до сада, својим професионалним ангажовањем радити на благовременом и објективном информисању грађана.

- Руководству и запосленим у Радио-телевизији Републике Српске желим да као јавни сервис наставите да радите у најбољем интересу дјеце, грађана и јавности и останете истрајни у поштовању стандарда новинарске професије - навела је Радовићева.

Честитку генералном директору Радио-телевизији Републике Српске упутио је и начелник општине Модрича Младен Крекић.

- У име грађана Модриче и своје лично име, упућујем Вам најискреније честитке поводом 27 година успјешног рада, са жељом да и у наредном периоду наставите истинито и професионално информисање грађана - навео је Крекић.

Директор Независних новина Невен Копања, честитао је у име овог дневног листа и у своје име, генералном директору и свим запосленима у Радио-телевизији Републике Српске, 27 година постојања и рада.

- Надам се, да ћете као и до сад свој посао обављати на највишем професионалном нивоу и информисати грађане Републике Српске - навео је Копања.

Честитку је упутио и генерални директор Гласа Српске Борис Дмитрашиновић, уз жељу да руководство и запослени у РТРС-у наставе да обављају свој посао на највишем професионалном нивоу.

Повезане вијести:

РТРС обиљежава 27 година рада

Честитке званичника: Немјерљив допринос РТРС-а афирмисању и јачању Српске