latinica  ћирилица
19/04/2019 |  11:12 ⇒ 17:45 | Аутор: РТРС

Цвијановићева у Теслићу са руководством општине; посјетила и Средњошколски центар (ФОТО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић састала се у Теслићу са начелником општине Миланом Миличевићем.
Рајчевић, Цвијановићева, Богданић и Миличевић - Фото: РТРС
Рајчевић, Цвијановићева, Богданић и МиличевићФото: РТРС

Предсједница Српске након састанка рекла је да је по различитим основама Влада Српске у општину Теслић до сада уложила 70 милиона КМ, те да је 2018. године 1,5 милиона уложено у путну инфраструктуру, изградњу водовода и реконструкцију школа.

Фото: РТРС

- Око 300.000 КМ отишло је на реконструкцију школа, дио за локални водовод... Проводимо још неколико важних пројеката ове године у области школства, а издвојено је на том плану више од 800.000 КМ чија ће реализација почети ускоро - рекла је Цвијановићева.

Предсједница Републике је најавила да ће у локалним школама бити реализовани бројни пројекти.

- Разговарали смо и како побољшати комуникационо позицију ове општине кроз отварање неколико кружних токова, затим обилазнице која треба да се прави. Важно је да општина буде отворенија, односно да обезбиједимо адекватан приступ на ауто-пут који имамо у добојској регији - рекла је Цвијановићева, која је дошла у Теслић на позив начелника општине.

Она је најавила долазак премијера Српске Радована Вишковића у Теслић да би се наставили рјешавати проблеми у овој локланој заједници.

- Подршка Теслићу није изостајала и биће тако и у наредном периоду. Желимо да развијамо сваку локалну заједницу јер тиме јача цијела Српска - навела је Цвијановићева и додала да ће сви пројекти у општини бити спровођени у координацији власти Српске и општине, али и Србије.

Када је ријеч о дешавањима у Теслићу након референдума о опозиву начелника, Цвијановићева је оцијенила да као предсједник Српске има обавезу да стратешки посматра сваку општину и гледа да јој помогне.

- Што се тиче недавног физичког напада на господина Богданића, то је недопустиво. Постоје закони који регулишу понашање у заједници и очекујем да се то не дешава никоме и да органи закона у овом случају раде свој посао и да одговорни добију адекватну санкцију - рекла је Цвијановићева.

Навела је да није у интересу ни Теслића ни Српске да било гдје постоје затровани односи, што је, како каже, осјетила на својој кожи бавећи се политиком.

- То је ретроградно, назадно и то нас вуче уназад - оцијенила је Цвијановићева. Она је нагласила да је њена посјета Теслићу показатељ да има потребе за разговором на практична начин чији је крајњи циљ брига о становништву цијеле Српске.

- Овом посјетом показујем да имамо приоритетан задатак да водимо рачуна о потребама свих грађана и боримо се да то буде што боље - истакла је предсједница и додала да је политичка борба у реду док се сви користе законитим и дозвољеним средствима.

Начелник Теслића Милан Миличевић изразио је задовољство посјетом предсједнице Републике с циљем постизања бољег живота и стандарда свих Теслићана.

- План капиталних улагања у Теслић предвиђа трогодишњи период и пројекте вриједне 28 милиона КМ. Ту су заобилазница, кружни токова, водовод и канализација... То локални буџет не може изнијети па очекујемо подршку власти Српске - рекао је Миличевић.

Он је оштро осудио физички напад на Богданића и рекао да одговорни морају бити санкционисани на прави начин, те додао да се локални политички проблеми морају рјешавати на локалном нивоу у оквиру закона.

Састанку у Теслићу су присуствовали и министар за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Срђан Рајчевић и посланик у Парламентарној скупштини БиХ и предсједник Општинског одбора СНСД-а Теслић Драган Богданић.

Цвијановићева је у наставку посјете Теслићу посјетила Средњошколски центар, гдје је разговарала са директорима локалних основних и средњих школа на којем се разговара о улагањима у школске објекте, која ће бити реализована у овој години.

Фото: РТРС

Састанак са директорима основних и средњих школа (Фото: РТРС)

Фото: РТРС

Фото: РТРС

Извор: РТРС/СРНА