latinica  ћирилица
19/04/2019 |  11:55 ⇒ 12:42 | Аутор: РТРС

Петричевић-Стевановић: Потписан Меморандум о сарадњи (ФОТО)

Министарство привреде и предузетништва Републике Српске и Министарство привреде Србије потписали су у Београду Меморандум о сарадњи у оквиру Споразума о специјалним и паралелним везама.

Договорено је формирање радне групе која ће радити на стварању бољих привредних услова за инвестирање, сарадњи у области намјенске индустрије и у области инфраструктуре квалитета, а било је ријечи о реализацији пројекта Подриње који треба да допринесе бољем животу и развоју општина с обје стране Дрине.

- То је оно што је остало нереализовано из неких претходних састанака које смо имали, али ево данас смо у том правцу разговарали како би тај посао привели крају. Важност је велика. Сама чињеница да се ту додирују двије републике и на тај начин да се повећа интензитет сарадње у том дијелу је битан и то ћемо сигурно радити у будућности - рекао је Вјекослав Петричевић, министар привреде и предузетништва Републике Српске.

Фото: РТРС

Државни секретар Министарства привреде Србије Драган Стевановић истакао је да је на састанку било ријечи о инвестирању српских привредника у Републици Српској, као и моделима како да једна и друга страна то помогну и подстичу.

- Мислим да смо већ на трагу добрих рјешења и мислим да ћемо моћи да помогнемо свима онима који су заинтересовани , да тамо инвестираију , свој профит стварају на подручју Републике Српске, зашто не рећи и цијеле БиХ. Мислим да смо на трагу рјешења доброј политици подршке и подстицаја - додао је Стевановић.