latinica  ћирилица
19/04/2019 |  14:07 | Аутор: СРНА

Вишковић- Стевановић: Бициклистичка трка повезује Српску и Србију

Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да Међународна бициклистичка трка "Београд-Бањалука" представља значајно повезивање Републике Српске и Србије.
Радован Вишковић - Фото: СРНА
Радован ВишковићФото: СРНА

Вишковић је у Зворнику, гдје је дочекао и испратио учеснике 13. Међународне бициклистичке трке, рекао новинарима да ће Влада Српске наставити да подржава ову манифестацију.

- Ова међународна трка је представља повезивање два народа и добар догађај на обје стране ријеке Дрине - додао је Вишковић.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић рекао је да је Зворник данас показао да је град спорта и да је ово прилика да се за њега чује изван граница овог региона.

- Подржали смо ову манифестацију и чинићемо то и убудуће. Ово је само један у низу догађај гдје показујемо да желимо бити дио једне шире регије, него што је Бирач - додао је Стевановић.

Учесници 13. Међународне бициклистичке трке "Београд-Бањалука" прошли су јуче кроз Зворник у 14.15 часова, према Власеници, а данас се враћају кроз Зворник на путу према Бањалуци.

Бициклистичка трка "Београд-Бањалука", чији су покровитељи предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и премијер Вишковић, одржава се од 18. до 21. априла уз учешће 176 бициклиста из 30 земаља.

Старт ове трке био је јуче у 10.00 часова у београдској општини Обреновац.

Због ове трке на снази је данас сукцесивно обустављање саобраћаја на дионицама магистралног пута М-19 Власеница-Милићи-Зворник-Козлук-Пилица у периоду од 11.30 до 15.00 часова.