latinica  ћирилица
19/04/2019 |  15:13 ⇒ 15:17 | Аутор: СРНА

Селаковић: На скупу у Београду више од 170.000 грађана

На завршном скупу у оквиру кампање "Будућност Србије" предсједника Србије Александра Вучића, који ће данас бити одржан у Београду, очекује се долазак више од 170.000 грађана Србије и Срба из Републике Српске, Црне Горе, Сјеверне Македоније и Хрватске, рекао је данас генерални секретар предсједника Србије Никола Селаковић.
Никола Селаковић (Фото: Н1) -
Никола Селаковић (Фото: Н1)

Селаковић је за ТВ "Пинк" рекао да са Косова и Метохије у овом тренутку ка Београду иде више од 7.500 Срба, упркос препрекама привремених институција Приштине на административним прелазима.

Он је навео да из централне Србије долази више од 90.000 грађана, из Војводине више од 35.000 људи, а из Београда се очекује још око 35.000 људи.

- Само то да саберете и да више нико не долази, а долазе и наши људи из Републике Српске, Црне Горе, Сјеверне Македоније и Хрватске, то је више од 170.000 грађана. То ће сигурно бити највећи скуп икад одржан у Београду - рекао је Селаковић.

Он је рекао да ће са данашњег скупа бити послата порука јединства Србије, која је почела да стаје на ноге и тражи право да се бори за будућност.

- Зато ћемо данас уједињени одавде из срца Србије, нашег Београда, послати поруку и целом српству, региону и цијелом свијету - да је Србија јединствена, да стоји иза свога предсједника и његове политике и да ћемо само тако моћи да успијемо у свим биткама које су пред нама, да се изборимо за бољу будућност наше земље - поручио је Селаковић.