latinica  ћирилица
19/04/2019 |  16:17 ⇒ 22:46 | Аутор: РТРС

Одржан митинг у Београду "Будућност Србије" (ФОТО/ВИДЕО)

У Београду је одржан скуп у оквиру кампање "Будућност Србије".

Окупљенима се обратио предсједник Србије Александар Вучић.

Александар Вучић (Фото: Танјуг)

- Много смо енергије уложили и све је то вриједело за овакво вече, поручио је Вучић. 

- Србија ће брзином ракете да иде напред. Разговараћемо, али немојте да помислите да ћемо да дозволимо перотјеривање нашег народа са вјековних огњишта. Мораћемо да градимо много боље односе са БиХ и Хрватском - рекао је председник Србије.

Србију смо излијечили када је била на ивици амбиса. А ви сте вјеровали у то. Посебно се захваљујем пензионерима који су поднијели највећи терет. Имате озбиљну Владу која не лаже народ већ се понаша домаћински - додао је Вучић. 

Испред Народне скупштине окупљенима се обратио и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Дошао сам овдје да вам испоручим љубав коју грађани Републике Српске имају према Србији - рекао је предсједавајући Предсједништва БиХ, Милорад Додик.

- Србија је оно што  је гаранција наше стабилности и наше будућности. Можете да будете против власти, то је легитимно право, али не можете да будете против државе. Република Српска није дозвилила да БиХ призна Косово. Јасно и гласно смо рекли да нећемо у НАТО зато што су и на нас у два наврата бацали бомбе. Ми смо доинијели ову одлуку и у томе ћемо пратити Србију - рекао је Додик.

Додик на митингу у Београду (Foto: RTRS)

Он је истакао да је важно да будућност Србије подразумијева мир.

- И Република Српска је трајна категорија. Српска је држава у којој живе Срби, а Србија је земља у коју смо загледани - рекао је  Додик.

- Хвала Вучићу што је подржаo пројекте у све и једној општини у Српској - додао  је Додик.

Предсједница Владе Србије Ана Брнабић  рекла је да данашњи скуп у Београду показује да Србија није подијељена земља "већ једна, једнака, јединствена, земља нормалних и пристојних људи". 

Србија није земља која ће подржати вријеђање, вјешала, моторне тестере и сталне и сталне подјеле на ботове, сендвичаре, крезубе. Није то Србија, она је једна - Ово је Србија.

Поносна сам што ме предсједник Александар Вучић позвао у Свој тим!

- Србија је данас чврст ослонац српског народа и зато поздрављам све Србе који су данас дошли да нас подрже - рекао је  Ивица Дачић, шеф српске дипломатије.

- Наш велики успјех је, изеђу осталог и то што је 13 земаља у протеклих годину дана повукло признање Косова - навео је Дачић.

Eмитовани су затим инсерти из филма "Кошаре". Потпуковник Драгутин Димчевски каже да му је част да подсјети на херојство војника током битке против ОВК. 

Ана Брнабић - "Скуп Будућност Србије"

Министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто обратио се окупљенима на српском језику, рекавши да му је част што је у Београду. 

Подршка из Републике Српске (Фото: РТРС)

 

Подршка из Републике Српске (Фото: РТРС)

До почетка званичног дијела одржано је и неколико концерата. Тачније, наступили су извођач Аца Лукас, а након њега и група "„Рибља чорба", док ће након званичног дијела концерт, којим ће скуп бити затворен, одржати музичар Оливер Мандић.

Београд - наступ групе "Рибља чорба"  (Фото: Танјуг)

На скупу у оквиру кампање „Будућност Србије“ присутно је између 140.000 и 150.000 људи, изјавио је начелник Полицијске управе за град Београд Милан Станић. Станић је у изјави Танјугу истакао да скуп протиче без било каквих инцидената.

Скуп "Будућност Србије" (фото:Тањуг/Драган Кујунџић)