latinica  ћирилица
19/04/2019 |  16:33 ⇒ 19:37 | Аутор: РТРС

Вишковић у Зворнику о новим пројектима

Премијер Републике Српске Радован Вишковић данас је у Зворнику разговарао са РВИ о промјенама закона о правима ове популације, а са градоначелником Зораном Стевановићем о инфраструктурним пројектима у том граду. Најављена је реконструкција моста, санација Дома здравља и проширење болнице.

Влада Републике Српске је у 2018. години у Зворнику инвестирала пет милиона марака, а од 2006. до данас кроз разне пројекте 195 милиона, истакнуто је на састанку премијера Српске и градоначелника Зворника.

- Зворник је битан центар регије Бирач као носилац развоја ове регије. Наставићемо помагати како бисмо овај источни дио Републике Српске што више развијали - истакао је предсједник Владе Српске.

- Радимо регулацију корита ријеке Сапне  реконсктрукцју улица, завршавамо пројекат дворане, припремамо кружни ток у Каракају - набројио је пројекте Зоран Стевановић, градоначелник Зворника.

Премијер Вишковић је разговарао и са РВИ у Зворнику. Након састанка из ове организације су нагласили да су одустали од најављених протеста.

- Прво и главно питање је промјена Закона у стварним правима, то је обећао да се може урадити и то није проблем. Хвала премијеру што је разумио проблеме људи овдје у Зворнику, као што је проблем расељеног становништва које има 360 плацева у Зворнику а не могу да легализују плац - прича Драгислав Мијановић, предсједник Организације РВИ у Зворнику.

- Наш Секретаријат за избјегла лица радиће зграду, а радови ће почетио ових дана. Град Зворник има обавезу од 200.000 марака уређења, а остало, 1,2 милиона КМ,  финансира наш Секретирајт - појаснио је Вишковић.'

У оквиру посјете Зворнику премијер Вишковић је поздравио и учеснике бициклистичке трке Бањалука - Београд, који су у оквиру друге етапе прошли кроз Зворник.