latinica  ћирилица
19/04/2019 |  16:55 | Аутор: РТС

Лајовић: Доказао сам себи да могу, али турнир није готов

Српски тенисер Душан Лајовић био је презадовољан послије пласмана у полуфинале мастерса у Монте Карлу. Лајовић је побиједио Лоренца Сонега резултатом 6:4, 7:5 и остварио најбољи резултат у каријери на турнирима из серије 1.000.

Душан ће од понедељка у најгорем случају бити 32. на АТП листи, што ће му бити најбољи пласман откад је постао професионалац.

- Тренутно осјећам олакшање јер сам доказао себи да могу. Турнир још није готов, али сам веома срећан и задовољан начином на који сам играо ове недјеље. Бити у полуфиналу мастерса, тако јаког турнира, нешто је што ће ми дати велику дозу самопоуздања и надам се да неће бити једини у будућности - рекао је Лајовић.

У Кнежевини је остварио неколико великих тријумфа, елиминисао је Давида Гофена и Доминика Тима, а сада ће имати прилику да се бори за финале.

- Покушавао сам да задржим обрасце игре у важним поенима. Знао сам да, ако будем играо добро и ако не забрљам, њему ће бити тешко да осваја поене. То је данас функционисало и спасао сам велики дио брејк шанси.

Он ће се у полуфиналу састати са Данилом Медведим из Русије, који је у три сета савладао Новака Ђоковића.

- Овај ниво тениса је нешто што морам да задржим убудуће. Надам се да ћу забиљежити овакав резултат на још неколико великих турнира - закључио је Лајовић.