latinica  ћирилица
19/04/2019 |  19:19 ⇒ 20/04/2019 | 09:09 | Аутор: РТРС

Дневник плус: РТРС и Телеком Србија радиће нове игране серије (ВИДЕО)

Поводом потписаног уговора о дистрибуцији сигнала широм свијета између РТРС-а и Телеком Србија групе, гости Дневника плус били су генерални директор РТРС-а Драшко Милиновић и координатор за интернет и мултимедију Телеком Србија групе Владимир Лучић.
Дневник плус: Гости Владимир Лучић и Драшко Милиновић - Фото: РТРС
Дневник плус: Гости Владимир Лучић и Драшко МилиновићФото: РТРС

- Овај догађај је веома битан нарочито у сегменту дистрибуције. Телеком Србија, као група, хоће да направи искорак, не само у земљама у којима се тренутно налази. Интересовање наших људи у дијаспори за каналима из Србије и Републике Српске је изузетно велико, али се то радило углавном преко илегалних платформи, гдје су зарађивали дистрибутери, а не канали. Уређењем те продаје у читавом свијету имаћемо зараду и ми као провајдер, али и сами канали, док ће корисници имати квалитетан сигнал канала који плаћају. Сами канали ће добити новчана средства са којим ће моћи да подигну квалитет своје продукције - нагласио је Лучић гостујући у Дневнику плус.

Дистрибуција тв сигнала ван БиХ досада је била потпуно дивље и неуређено тржиште, рекао је директор Милиновић.

- Нико као Телеком Србија у региону не може да ради дистрибуцију сигнала. РТРС сада више неће имати проблем са дизањем сигнала оба канала на сателит. Тај мониторинг ћемо радити заједно и направићемо један добар пакет националних телевизија који ће бити понуђен изван ових територија - рекао је Милиновић.

Стратешко опредјељење Телеком Србија Групе је да буде лидер у региону. Телеком оператери траже нове изворе прихода, а један од тих извора су и садржаји, нагласио је Лучић.

- Потпуно сам убијеђен да ћемо сада потпуно промијенити читаву продукцију серијског програма у региону. Желимо интензивно да улажемо у продукцију, прије свега правећи партнертсво са РТС-ом у Србији и РТРС-ом у Српској, јер хоћемо да повежемо знање које имају ове двије медијске куће. Симбиоза нас, као једног великог телеком оператера и финансијског гиганта и ове двије куће, ће изњедрити многе култне серије с којима ћемо се поносити у наредних 50 година. Оно што је тренд у свијету је висок ниво продукције. Млади у региону добро знају енглески језик и ако не понудите неку серију са таквом продукцијом, губите на атрактивности. Ако направите добру серију, можете је продати великим кућама као штпо су Нетфликс и ХБО - додао је Лучић.

Милиновић је нагласио да домаћа кинематографија, нарочито у Српској, протеклих година није могла нарочито да се похвали неким великим пројектима због хроничног недостатка новца.

- РТРС није била у могућности да сама финансира домаћу продукцију и оног момента када је Телеком Србија група одлучила да уђе у сарадњу са РТС-ом, потпуно је логично било да и ми, колико нам капацитети дозвољавају, направимо договор о развоју домаћег серијског програма - рекао је он.

Милиновић је додао да је пројекат домаћих серија велика ствар за Републику Српску и све младе људе, нарочито са Академије умјетности, који ће у наредне три године имати могућности да у њима учествују.

Комплетну емисију можете погледати на овом линку.