latinica  ћирилица
20/04/2019 |  11:00 | Аутор: СРНА

Одржано вече са Иваном Жигон

У амфитеатру Културно-образовног центра у Новом Граду одржано је вече са глумицом Иваном Жигон.
Приједор - Ивана Жигон - Фото: СРНА
Приједор - Ивана ЖигонФото: СРНА

Жигонова је рекла да је синоћ са публиком путовала на јуначка мјеста.

- И овај крај и цеијла Република Српска има величанствено насљеђе, јер је Република Српска у најтеже време великом жртвом однијела побједу - рекла је Жигонова.

Она је, између осталог, публици у Новом Граду представила и први балет на гуслама, који је почела да ради прије пет година.

- Обавезни смо да схватимо вриједности живота и да будемо захвални на свему што нам даје. Као умјетник имам обавезу да таленте који су ми дати употребим у славу умјетности за коју сам рођена - рекла је Жигонова.

Жигонова каже да није, како неки тумаче, напустила позориште, него да је свеобухватније схватила умјетност.

Она је у четвртак, 18. априла, у Музеју савремене умјетности Републике Српске рецитовала пјесме сликара Младена Карана из Новог Града који живи у Фиренци, на промоцији његове књиге у Бањалуци.

Жигонова је најавила да ће 18. маја у Броду код Вишеграда учествовати у режирању програма који ће бити уприличен поводом отварања маузолеја жртвама усташког терора.

- То је један од догађаја када сећање постаје вјечно. Када заборављамо, постајемо окрњени и зато народи треба да памте. Лепо је што Република Српска памти - рекла је Жигонова.

Она је истакла да добије снагу да ради када је надахну дјела или особине људи, те да се умјетност "хвата" за трајне вриједности.