latinica  ћирилица
20/04/2019 |  13:44 ⇒ 15:01 | Аутор: СРНА

Заплијењено 230 килограма кокаина, ухапшено девет лица

Девет Словенаца повезаних са међународном трговином дрогом ухапшено је у великој полицијској акцији у којој је заплијењено 230 килограма кокаина, два килограма хероина, 43 килограма смоле канабиса, као и велика количина новца.

Портал Кликс сазнаје да су у овој полицијској акцији, осим словеначких полицијских инспектора, учествовали и припадници Агенције за истраге и заштиту.

Дрога је била намијењена за међународно тржиште, а словеначка полиција навела је да је криминална група дјеловала на подручју Словеније, Балкана и земаља ЕУ.

Помоћник начелника Управе криминалистичке полиције Полицијске управе Марибор Андреј Колбл рекао је да су истрагу су покренули мариборски инспектори, а затим је проширена на друге европске земље у којима истрага још увијек траје, јавља Радио-телевизија Словеније.

- Открили смо да је криминална група организовала трговину дрогом у земљама западне Европе - објаснио је Колбл и додао да су се бавили организованом трговином наркотицима широм Словеније.

Полиција је на конференцији за новинаре детаљно представила резултате акције, у којој је девет лица, у старости од 26 до 62 године, ухапшено због кривичног дјела трговина дрогом.

Ухапшени су држављани Словеније, осим једног који има двојно држављанство.

Колбл је рекао да је у истрази и акцији хапшења учествовало 180 инспектора и полицајаца.

Истрага је трајала годину дана.