latinica  ћирилица
20/04/2019 |  15:14 | Аутор: СРНА

У недјељу стабилно, сунчано и топло

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити стабилно, сунчано и пријатно топло вријеме са дневном температуром ваздуха да 23 степена Целзијусова.
Тулипан - Фото: РТРС
ТулипанФото: РТРС

Ујутро ће преовладавати претежно ведро вријеме, а током дана сунчано уз локално малу облачност и топло. Дуваће слаб вјетар, током дана промјењив, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха од два до шест, на југу око 10, а највиша дневна од 16 до 20, а на сјеверу и југу до 23 степена Целзијусова. У планинама ће бити свјежије, а температура ваздуха ће бити око 13 степени и виша.

Наоблачење са кишом метеоролози су најавили током ноћи између понедељка и уторка, па се у данима који слиједе могу очекивати падавине, али и краћи сунчани интервали. И даље ће бити топло са температуром ваздуха до 22 степена.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава ведро вријеме.

Најтоплије било је у Херцеговини гдје су у Мостару и Грудама у 13.00 часова измјерена 24, а у Требињу 23 степена.

У Широком Бријегу, Приједору и Новом Граду измјерена су 22 степена, у Бањалуци, Билећи, Бихаћу и Санском Мосту 21, у Брчком, Добоју, Неуму, Вишеграду, Фочи, Рудом, Српцу и Рибнику 20, у Бијељини, Зворнику, Крупи на Уни, Шипову и Бугојну 19, у Сарајеву, Мркоњић Граду, Тузли, Ливну и Градачцу 18, у Сребреници и Невесињу 17, на Иван Седлу 16, на Мраковици и у Гацку 15, у Калиновику 14, на Сокоцу 13, на Чемерну и на Хан Пијеску 12 и на Бјелашници један степен Целзијусов.