latinica  ћирилица
20/04/2019 |  19:27 ⇒ 20:25 | Аутор: РТРС

Затворен десети Међународни сајам туризма и гастрокултуре Бијељина турист 2019

Додјелом признања најбољим и подјелом захвалница излагачима, данас је у Бијељини затворен десети Међународни сајам туризма и гастрокултуре "Бијељина турист 2019". Овај сајам окупио је 110 излагача, а циљ је да већ идуће године понуда буде богатија, учешћем већег броја излагача из Европе. Данас је акценат стављен на гастрономску понуду.

Партнер овогодишњег сајма у Бијељини била је туристичка организација Војводине која у области туризма из године у годину биљежи позитивне резултате. Осим природних љепота, Војвођани су представили и богату гастрономску понуду, истичући квалитет њихових вина и ракије.

- Војводина је препознатљива по производњи органске хране. С нама је произвођач уља од бундеве и других прерађевина. Ту су удружења жена које су припремиле штрудле, гомбоце и остале традиционалне производе из Војводине - каже Наташа Павловић, директорица Туристичке организације Војводине.

Недељка Вајукић, секретар Удружења "Фрушкогрски цвет" из Беочина истакла је да су на овом сајму упознати са новим људима, са којима је раније постојао контакт преко друштвених мрежа, а то је, како каже, у принципу оно што су и очекивали од манифестације.

Један од најбољих штандова имало је и Удружење "Бели анђео" из Дворова које је познато по очувању културе, традиције и обичаја.

- Наш штанд је увијек препознат по старим рукотворинама којих овдје има и преко 100 или 200 година, разним експонатима који су се користили у домаћинству прије, домаћој етно храни, спреманој по рецептима наших бака - рекла је Радинка Тодић, предјседница Удружења "Бели анђео" Дворови.

Сајам који се одржавао у центру Бијељине привукао је и велики број посјетилаца.

- Заинтересована сам за пут у Грчку и успјела сам да резервишем путовање са десет одсто попуста за себе и за супруга. Много сам задовољна, супер је организовано, пријатно је и лијепо. Све што је изложено, заиста је лијепо и уникатно - рекла је једна од посјетитељки сајма.

Радислав Ђокић, директор Туристичке организације града Бијељина истакао је да ће наредне године настојати да привуку посјетиоце, не само из земаља окружења, него и из Италије, Њемачке и осталих земаља западне Европе.

Сајам туризма и гастрокултуре у Бијељини подржали су град Бијељина и Министарство трговине и туризма Републике Српске.