latinica  ћирилица
21/04/2019 |  10:51 ⇒ 12:17 | Аутор: РТРС

Требиње: Хуманитарни турнир за помоћ Данијелу Пудару Џаји

Студенти Факултета за производњу и менаџмент Требиње, организовали су трећи хуманитарни спортски турнир за помоћ у лијечењу суграђанина Данијела Пудара – Џаје. И ове године, одзив младих хуманиста био је на завидном нивоу, а прикупљено је више хиљада марака.

Млади Херцеговци на стадиону Факултета за производњу и менаџмент, још једном су показали своју хуманост. Овога пута срцем су играли за Џају. Више од 50 екипа из Требиња и других општина Херцеговине одмјерили су снаге у малом фудбалу, кошарци, одбојци, кликерима и витешким дисциплинама.

- Први пут учествујем, али својом игром надам се да ћемо помоћи нашем суграђанину Џаји да прикупи новац да даље лијечење - рекла је Анђела Јоксимовић из ООК Леотар.

Организатори турнира истакли су да је ове године, осим хуманости, акценат био на дружењу и коректној игри.

- Ово је већ трећа година да организујемо, и студенти су баш заинтересовани и изашли су у сусрет. Надамо се да ћемо и сљедеће године исто овако орфганизовати и да ће одзив бити још већи - истакао је Синиша Дропо студент Факултета за производњу и менаџмент Требиње.

Све што су професори, кроз бројне пројекте, уложили у студенте, они својим племенитим активностима вишеструко враћају. На Факултету за производњу и менаџмент кажу, да су њихови студенти на овај начин показали још једну важну особину у својој љествици учења, а то је морална вриједност.

- Испред нашега факултета иали и Универзитета у Источном Сарајеву нашим студентима желим да честитам и да пружим пуну подршку, јер кроз овакве активности показују висок степен друштвене одговорности и дају нам наду да за овај глобални свијет има спаса, јер они заправо у приоритет стављају овакве активности - нагласио је Душан Јокановић декан Факултета за производњу и менаџмент Требиње.

Данијел Пудар – Џаја, прије четири године доживио је незгоду и повриједио кичму приликом скока у море, што је проузроковало парализу екстремитета. Од тада води битку са парализом екстремитета. У Требињу су организоване бројне акције прикупљања новчане помоћи за Џајино лијечење, у нади да ће он из свега овога изаћи као побједник.