latinica  ћирилица
21/04/2019 |  17:20 ⇒ 17:47 | Аутор: СРНА

Обиљежено 27 година од формирања Милошевачке чете Војске Српске

У Милошевцу код Модриче данас је обиљежено 27 година од формирања Милошевачке чете Војске Републике Српске. Тим поводом служен је парастос за девет погинулих бораца и 12 цивилних жртава у одбрамбено-отаџбинском рату.
Милошевац код Модриче - Фото: СРНА
Милошевац код МодричеФото: СРНА

Предсједник Мјесне борачке организације Саво Илић рекао је да је Милошевачка чета бројала 405 бораца, а да је у Цивилној заштити било ангажовано 60 мјештана.

- Милошевачка чета, која је формирана 16. априла 1992. године, одбранила је село које током рата није пало у руке непријатеља. Борци ове чете учествовали су и у одбрани српског становништва и територије на простору Градачца, Орашја, Теслића и Гламоча - рекао је Илић Срни.

Илић је напоменуо да је у рату рањено 28 бораца, а да је од завршетка рата до данас умрло 109 припадника ове јединице Војске Републике Српске.

Парастос стадалим становницима Милошевца служили су свештенци Ђоко Лазић из овог мјеста и Николај Тодоровић из Крушковог Поља код Шамца.

На заједничко спомен-обиљежје цвијеће су положили родбина погинулих, замјеник начелника општине Модрича Никола Савић, као и представници општинских борачких организација Шамца и Пелагићева.