latinica  ћирилица
21/04/2019 |  18:39 ⇒ 18:55 | Аутор: СРНА

Званичници Српске: Бањалука - град великих потенцијала

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку градоначелнику Бањалуке Игору Радојичићу, свим запосленим у Градској управи и грађанима Бањалуке поводом 22. априла - Дана града.
Вишковић и Цвијановићева - Фото: РТРС
Вишковић и ЦвијановићеваФото: РТРС

Она је истакла да Бањалука данас, као административни, привредни, универзитетски и културни центар Републике Српске, носи сва обиљежја савременог европског града, великих потенцијала и отворених могућности.

- Вјерујем да ћете, на челу Градске управе, наставити и даље да успјешно промовишете потенцијале града, и, у том смислу, наставити да радите на унапређењу и развоју Бањалуке на задовољство и добробит свих њених, али и грађана Републике Српске. У то име изражавам Вам пуну подршку и желим много успјеха у даљем раду - наводи се у честитки.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је данас честитку градоначелнику Бањалуке Игору Радојичићу, његовим сарадницима и свим грађанима Бањалуке поводом 22. априла - Дана града.

- Прошле су 74 године од ослобођења Бањалуке од фашизма у Другом свјетском рату, а наша обавеза и обавеза генерација које долазе је да се сваког 22. априла тога присјећамо са великим поштовањем и достојанством. Не смијемо никада заборавити све оне који су своје животе уткали за слободу Бањалуке - навео је Вишковић.

Премијер Српске је истакао да се Бањалука у претходном периоду мијењала и градила, и да сада пролази кроз период убрзаног развоја, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Он је поздравио истрајност Градске управе да грађани Бањалуке живе у савременом и будућности окренутом граду са богатим културним, образовним и пословним окружењем, те изразио наду да ће наредне године бити у знаку још интензивнијег напретка.

- У име Владе Репубике Српске и своје име, упућујем вам искрене честитке поводом 22. априла – Дана града - навео је Вишковић у честитки.