latinica  ћирилица
22/04/2019 |  07:40 ⇒ 17:17 | Аутор: РТРС

Преминуо полицајац Слађенко Тубин

Преминуо је полицајац Слађенко Тубин, на којег је у Горњој Равској код Љубије пуцао Марко Шабић, потврђено је за РТРС у приједорској болници.

Директор приједорске болнице "Др Младен Стојановић" Мирко Совиљ је рекао да је пацијент примљен у тешком стању са повредама стомака и свих унутрашњих органа и крвних судова.

- Хитно је превезен у салу гдје је урађен оперативни захват. Повреде су биле опсежне да практично није било спаса - рекао је Совиљ.

Нападач је ухапшен.

Марко Шабић пуцао је из пушке на полицајца, а како незванично сазнајемо, Шабић је претходно, у породичној кући, оштрим предметом убо оца Веселка, а потом пуцао на полицијског службеника из Љубије, који је дошао на интервенцију.

Полицајац је задобио осам прострелних рана. У тешком стању пребачен је у приједорску болницу.

Веселко Шабић, отац нападача задобио је двије убодне ране у предјелу леђа које су збринуте у приједорској болници и, како сазнајемо, у стабилном стању пребачен у УКЦ Републике Српске у Бањалуци. Мјештани Горње Равске у шоку и невјерици, кажу да не памте овакву трагедију.

Породица Шабић била је узор, кажу комшије, што за починиоца ове незапамћене трагедије нису могли потврдити. Незванично, Марко Шабић лијечен је у неколико наврата на психијатрији.

Из Министарства унутрашњих послова саопштено је да ће Шабић након саслушања у Полицијској управи Приједор бити предат Републичком тужилаштву у Бањалуци.

Све даље мјере и радње полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет и ПУ Приједор предузимаће под надзором Републичког јавног тужилаштва. Савез синдиката Републике Српске осудио је убиство полицајца приликом извршења радног задатка,те затражио од надлежних правосудних институција да убица добије заслужену казну.

Четрдесетосмогодишњи полицајац Слађенко Тубин отац је двоје дјеце. Биће сахрањен у сриједу у 14 часова на гробљу у Брезичанима.