latinica  ћирилица
22/04/2019 |  08:43 ⇒ 08:44 | Аутор: Б92

Дачић поручио Приштини: Маните се писања, одавно сте прочитани

Дачић поручио је предсједнику парламента самопроглашеног Косова, Кадрију Весељију и његовим партнерима у Приштини, да се "ману писања јер су их сви одавно прочитали".
Ивица Дачић - Фото: РТРС
Ивица ДачићФото: РТРС

Министар спољних послова Србије је, реагујући на писмо којим Приштина тражи да САД осуде наводне злочине Србије, рекао да су овим писањем писама Весељи и његови партнери у Приштини још једном показали елементарну и политичку неписменост.

- Траже да се осуде наводни злочини Србије у прошлости, док и даље траје терор над Србима на КиМ?! Наше сународнике хапсе да би им отели имовину, избацују их са министарских мјеста због изговорене истине, а таксама од 100 одсто на српску робу изнурују цио наш народ", казао је Дачић за "Новости", коментаришући обраћање Весељија Конгресу САД и најаву да ће исто писмо послати свим "пријатељским земљама", као и Европском парламенту.

У допису, Весељи САД предлаже да усвајањем резолуције омогуће "формално признавање историјске неправде" тако што би осудили наводне злочине против човјечности на Косову током 1998. и 1999. године.

Дачић наводи да Весељи то не помиње, али да се види јасан страх свих у Приштини због подизања оптужница против терориста ОВК. Шеф дипломатије, наводи лист, указује на још један пропуст Весељија.

- Весељи не помиње ни пацке коју су им упутиле баш неке од тих пријатељских земаља на које се позива, а зато што њиховим парама плаћају лажне ветеране. И то ово једно писмо не може да замаскира. Зато, Весељи и остали, маните се писања јер су вас сви одавно прочитали. Укините таксе, па да пробамо дијалогом да додјемо до рјешења - поручио је Дачић.