latinica  ћирилица
22/04/2019 |  11:24 ⇒ 11:48 | Аутор: РТС

Привођења због убиства Веселина Вукотића

Инспектори криминалистичке полиције привели су на информативни разговор 26 особа блиских "кавачком клану" како би провјерили њихов алиби у вријеме убиства Которанина Веселина Веска Вукотића, оца Јована и Игора Вукотића, објавио је "Дан".
Привођење за убиство Вукотића (Фото:cdm.me) -
Привођење за убиство Вукотића (Фото:cdm.me)

Полиција је, како сазнаје Дан, на лицу мјста пронашла шест чаура. Сумња се да је у атентату коришћен полуаутоматски пиштољ. Чињеница да убица није оставио готово ниједан траг отежава полицијску истрагу.

Истражитељи вјерују да иза ове ликвидације стоји "кавачки клан" који је у сукобу са синовима убијеног Веселина Вукотића, Игором и Јованом, преносе Вијести.

Додатно је појачано обезбјеђење чланова ова два клана пошто се страхује да ће ова ликвидација изазвати нове крваве обрачуне у Котору и другим градовима широм региона и Европе.

Вукотић је убијен прексиноћ испред куће у којој је живио у которском насељу Доброта. Смртоносне хице у Вукотића испалила је за сада непозната мушка особа.

Отац вођа "шкаљарског клана" у неколико наврата је путем медија тврдио да полиција, посебно поједине структуре из Агенције за националну безбједност, подмећу његовим синовима и да његовој породици цртају мете, подсјећа Дан.

Према прелиминарним резултатима истраге и онога што се могло видјети на снимцима са околних видео-надзора, убица је на глави имао качкет. На снимцима се види и саучесник који му је помогао након убиства.