latinica  ћирилица
22/04/2019 |  11:26 ⇒ 12:47 | Аутор: РТРС

Приједор: Изведена представа "Френки и Џони"

У Позоришту Приједор изведена је представа "Френки и Џони" према тексту Теренса МекНилија и у режији Тее Пударић.

Представа настала у копродукцији Народног позоришта из Београда и Народног позоришта из Сомбора, а одиграна је у оквиру ревијалног програма 14. међународног фестивала позоришта "Златна вила".

"Френки и Џони" је романтична комедија у којој наступају српске глумачке звијезде Слобода Мићаловић и Игор Ђорђевић. Приједорска публика прихватила ју је са одушевљењем.

Представа се бави питањем могућности заснивања нове везе мушкарца и жене у четрдесетим годинама, који из претходних веза носе ружна искуства.

Упркос томе, пристају да дају шансу вези која од старта изгледа осуђена на пропаст.

- Свака добра пича, чини ми се, говори о љубави. Углавном о њеном недостатку и о томе колико за ту исту љубав треба имати храбрости и упустити се, поготово ако имате те године које имају та наша два јунака и који већ имају неке ожиљке и лоша оискуства - прича Игор  Ђорђевић.

- Током представе не можемо ни да наслутимо зашто, само видимо да она има гомилу неких, условно речено, фрустрација и страхова, да би на крају сазнали да је она и физички злостављана. Тако да вјерујем да жене  много теже дају шансу, другу шансу мушкарцу. Теже им је да повјерују да баш тај неће више никада да јој нашкои - каже Слобода Мићаловић.

У оквиру 14. међународног фестивала позоришта "Златна вила" биће одиграно седам представа, пет у такмичарској конкуренцији и двије ревијалне.

Градско позориште из Подгорице вечерас ће извести представу "Чувари твог поштења" према тексту и у режији Бориса Лијешевића.

Медијски партнер Фестивала је Радио-телевизија Републике Српске.