latinica  ћирилица
22/04/2019 |  13:26 ⇒ 19:38 | Аутор: СРНА

Обавеза свих грађана да чувамо и развијамо Српску (ФОТО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је данас поводом Дана града Бањалуке да је обавеза свих грађана Српске да чувају и развијају Српску свакога дана.

Након полагања вијенаца на Споменик палим борцима НОР-а на Тргу палих бораца, Цвијановићева је честитала свим грађанима Дан града и поручила да је то веома важан дан и јер је тада донесена слобода свим становницима Бањалуке, истичући да је то била борба за узвишене циљеве и идеале која је донијела велику слободу.

Она је нагласила да од тада наша обавеза траје све ове године и деценије и протеже се у будућност да чувамо мир и слободу и цијенимо то што су други дали своје животе и дијелове тијела побиједивши тада велико зло да би смо ми данас уживали у миру и слободи.

- Наша је обавеза да будемо опрезни и да водимо рачуна о свим економско-финансијским и политичким изазовима Републике Српске и да се јединствено одбранимо од свих покушаја и настојања да се умањи њен капацитет, значај, одузму њене надлежности или да се деградира оно што је Република Српска добила по Дејтонском Уставу - рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Цвијановићева положила вијенце (Фото: РТРС)

Цвијановићева је напоменула да се не смије заворавити ни онај тешки период који је дошао након тога - Одбрамбено-отаџбински рат Републике Српске када је српски народ поново морао да одбрани своју слободу и право на миран живот.

Она је рекла да вјерује у Бањалуку која се развија и која ће сваке године бити све напреднија и све боља.

- Бањалука је жила куцавица и срце цијеле Републике Српске и наша пажња треба да буде усмјерена према свим општинама и локалним заједницама - закључила је Цвијановићева.

Вијенце на Споменик палим борцима НОР-а на Тргу палих бораца осим Цвијановићеве положили су и предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, док је у име српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика вијенац положио генерал Драган Вуковић.

Вијенце су положили и генерални конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић, делегације Републичке и Градске организације СУБНОР-а Бањалука, те представници политичких партија које дјелују у републичком и градском парламенту СНСД-а, ДЕМОС-а, ДНС-а, СП-а, Уједињене Српске и ПДП-а.