latinica  ћирилица
22/04/2019 |  13:34 ⇒ 20:12 | Аутор: СРНА

Цвијановићева осудила убиство полицајца Слађенка Тубина

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић осудила је убиство полицајца Слађенка Тубина у Приједору, истичући да је важно да Република Српска јача своје капацитете ради адекватног реаговања на све безбједносне изазове.

- Осуђујем прије свега сваки вид насиља, а поготово када се деси нешто тако страшно и када неко одлучи да некоме одузме живот - рекла је Цвијановићева данас новинарима у Бањалуци.

Она је истакла да је важно да Република Српска јача своје капацитете ради адекватног реаговања на све оно шта су изазови за укупно безбједносно стање, становништво, имовину и Српску.

- Опредјељење је да се боље спремамо за све изазове, иако не можете увијек да предвидите све ситуације, али се доста тога може урадити на том плану - додала је предсједница Српске.

Она је упутила је телеграм саучешћа породици припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске Слађенка Тубина, који је трагично страдао на дужности у Горњој Равској, општина Приједор.

- Дубоко ме је потресла вијест о смрти Вашег сина, оца и супруга, припадника Министарства унутрашњих послова Слађанка Тубина. Његова смрт опомена је свима нама да борба против насиља никада не смије посустати, али и подсјетник да је посао полицајца један од најтежих - истакла је Цвијановићева.

Предсједница Републике је нагласила да искрено саосјећа са болом породице полицајца Слађенка Тубина и упућује изразе најдубљег саучешћа, саопштено је из кабинета предсједника Републике.

Полицајац Слађенко Тубин подлегао је ноћас повредама од прострелних рана након што је на њега у Горњој Равској пуцао Марко Шабић.

Шабић је претходно оца Веселка убо ножем у груди, а када је полицајац Слађенко Тубин дошао на интервенцију, Шабић је отворио ватру на њега.