latinica  ћирилица
22/04/2019 |  14:56 ⇒ 15:50 | Аутор: СРНА

Грабовац: Jахорина економски форум биће најквалитетнији до сада

Извршни директор Удружења економиста Републике Српске "Свот" Саша Грабовац изјавио је данас Срни да ће четврти "Јахорина економски форум", који почиње сутра, бити најквалитетнији до сада када је ријеч о учесницима.
Јахорина Економски Форум - Фото: nezavisne novine
Јахорина Економски ФорумФото: nezavisne novine

Грабовац каже да је тема овогодишњег форума "Економија новог доба - иновације, дигитализација и комуникационе технологије као база економског развоја" специфична и да је циљ скупа да укаже на важност окретања дигиталној економији и развоју информационо-комуникационих технологија, односно четвртој индустријској револуцији.

- Циљ форума је да, прије свега, носиоцима најодговорнијих функција у власти, пословној заједници и компанијама укаже на значај праћења трендова и наш заостатак за трендовима у свијету. Треба нам повезивање информатике и индустрије на све могуће начине и ако не ухватимо прикључак у најскорије вријеме, посљедице по нашу економију и цијело друштво биће несагледиве - сматра Грабовац.

Јахорина економски форум организује Удружење економиста Републике Српске Свот у сарадњи са Савезом економиста Србије и под покровитељством предсједника Српске Жељке Цвијановић и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика.

Најављено је да ће скупу присуствовати и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Владе Српске Радован Вишковић, предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Владе Србије Ана Брнабић и други званичници, представници институција, пословне и академске заједнице и бројних реномираних домаћих и страних компанија.

Дводневни Јахорина економски форум биће отворен сутра у 10.00 часова у хотелу "Термаг" на Јахорини.