latinica  ћирилица
22/04/2019 |  15:38 ⇒ 16:08 | Аутор: СРНА

Синдикат Алумине упозорио на погубност рјешења Основног суда

Синдикат металске индустрије и рударства компаније "Алумина" из Зворника сматра да је погубно рјешење зворничког Основног суда којим се Фабрика глинице Бирач обавезује да фочанској фирми Павгорд плати више од 122 милиона КМ, а да се извршење овог потраживања спроводи преузимањем фабрике "Алумина".
Алумина - Фото: РТРС
АлуминаФото: РТРС

- Синдикат компаније у потпуности подржава захтјев за хитно реаговање правне државе који је данас упутио надлежним институцијама менаџмент компаније `Алумина` и у коме је јасно образложен овакав став - саопштио је данас Синдикат металске индустрије и рударства "Алумине".

У саопштењу се наводи да синдикат неће сносити никакву одговорност за сва могућа дешавања у фабрици и око ње у случају да надлежне институције не одговоре адекватно на ово рјешење Основног суда, односно за посљедице које ће изазвати евентуална примјена тог рјешења.

Менаџмент компаније Алумина саопштио је да одлука Основног суда, донесена у петак, 19. априла, дефинитивно води заустављању фабрике, губитку 1.600 радних мјеста, те као таква одмах мора да буде опозвана.