latinica  ћирилица
22/04/2019 |  19:23 ⇒ 23/04/2019 | 07:51 | Аутор: РТРС

Све спремно за четврти Јахорина економски форум (ФОТО/ВИДЕО)

Иновације, дигитализација и комуникационе технологије као база економског раста у фокусу су овогодишњег четвртог Јахорина економског форума, који се одржава 23. и 24. априла у хотелу Термаг на Јахорини.
Јахорина економски форум 2019 - Фото: РТРС
Јахорина економски форум 2019Фото: РТРС

Тема овогодишњег Форума је "Економија новог доба, иновације, дигитализација и комуникационе технологије као база економског развоја", а изабрана је на основу праћења дешавања у региону. Дигитална економија нас окружује и зато треба покушати сустићи земље из нашег окружења.

Форум ће отворити предсједица Српске Жељка Цвијановић, а форуму ће присуствовати и премијер Српске Радован Вишковић, предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, премијерка Србије Ана Брнабић, те потпредсједник Дојче Телекома Борислав Тадић.

Смисао форума је да се људи упознају с трендовима, тенденцијама и стварима које ће се дешавати у економијама развијених земаља, као и да укажу на потенцијалне правце развоја економског живота у нашој земљи и земљама у непосредном окружењу у наредном периоду.

Јахорина економски форум прошле године окупио је око 450 учесника, укључујући представнике медија и госте који нису директно учествовали на панелима.

 Ове године организатор Форума, Удружење економиста СВОТ очекује 450 учесника који ће бити на свим панелима.

- Посебно желим да се захвалим предсједници Републике Српске на разумијевању за нашу идеју, што у ствари представља континуитет у развоју дијалога између пословне заједнице, невладиног сектора и социјалних партнера, који је предсједница Жељка Цвијановић започела док је обављала функцију премијера – истакао је раније Саша Грабовац, предсједник Удружења економиста СВОТ Републике Српске.

Грабовац се нада да ће Форум и ове године испунити сва очекивања.

Више информација о Јахорина економском форуму 2018, можете наћи на званичној веб страници форума www.jahorinaforum.com и www.swot.ba

Емисију Укрштеница можете погледати и ОВДЈЕ