latinica  ћирилица
23/04/2019 |  07:22 ⇒ 10:12 | Аутор: РТРС

ЈАХОРИНА ЕКОНОМСКИ ФОРУМ: У фокусу економија новог доба (ФОТО/РТРС, 10 часова)

Иновације, дигитализација и комуникационе технологије као база економског раста у фокусу су овогодишњег четвртог Јахорина економског форума, који се одржава 23. и 24. априла у хотелу Термаг на Јахорини.
Јахорина економски форум 2019 - Фото: РТРС
Јахорина економски форум 2019Фото: РТРС

Тема овогодишњег форума је "Економија новог доба, иновације, дигитализација и комуникационе технологије као база економског развоја".

Овом економском догађају који се одржава данас и сутра на Јахорини, присуствују предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, премијер Радован Вишковић, предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, премијерка Србије Ана Брнабић, те потпредсједник Дојче Телекома Борислав Тадић.

Предсједница Републике Српске Жељке Цвијановић и премијерка Србије Ан Брнабић одржале су састанак прије отварања форума. Оне се разговарале о пројектима и будућој сарадњи.

Ту су и бројни министри, економски и привредни стручњаци, те челници јавних и приватних компанијa. Како организатори наводе, тема овогодишњег форума се, такорећи, наметнула сама по себи. Наиме, изабрали су је пратећи дешавања у окружењу.

Дигитална економија је свеприсутна и зато се настоји ухватити корак са њеним модалитетима.

Кроз девет панелa, у два дана, окупиће се велики број стручњака који ће у размјени мишљења и изношењу својих искустава и очекивања доћи до закључака који ће свима бити од користи.

Јахорина економски форум већ је постао препознатљив бренд у региону.

Отварање Форума предвиђено је за 10.00 часова, а конференција за новинаре за 12 часова.

Више информација о Јахорина економском форуму 2018, можете наћи на званичној веб страници форума www.jahorinaforum.com и www.swot.ba.