latinica  ћирилица
23/04/2019 |  09:52 ⇒ 15:32 | Аутор: СРНА

Додик: Тврдње Џаферовића и Комшића измишљање и изигравање јавности

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да су званичници из земаља које јесу и које нису чланице НАТО-а рекли да МАП није услов за формирање Савјета министара, те да су трврдње хрватског и бошњачког члана Предсједништва о томе, измишљање и изигравање јавности.

- Оно што они кажу више говори о њима него о мени. Рећи да су МАП и НАТО услови за формирање Савјета министара је измишљање и изигравање јавности јер су и званичници земаља које нису чланице НАТО, а и оних које то јесу, рекли да МАП није услов за формирање Савјета министара. То је рекао и предсједник Турске који је позвао да Савјет министара буде формиран што прије - рекао је Додик.

Он је оцијенио непримјереним да му хрватски и бошњачки чланови Предсједништва БиХ Жељко Комшић и Шефик Џаферовић држе било каква предавања.

Говорећи о формирању Савјета министара, Додик, који је и лидер СНСД-а, рекао је за "Глас Српске" да су спремни да одмах закажу сједницу и да тај процес крене без икаквих условљавања.

- Само нека кажу када су спремни на тај потез, а те њихове жалбе које помињу нека оставе за себе - рекао је Додик који је раније истицао да је једини кандидат за предсједавајућег Савјета министара кадар СНСД-а Зоран Тегелтија и да нико нема ништа против тог приједлога.

Према сазнањима овог листа, Савјет министара у техничком мандату неће више засједати јер хрватски министри неће да долазе на сједнице.