latinica  ћирилица
23/04/2019 |  11:42 | Аутор: Б92

Алба ривал Партизану за вајлд карту у Евролиги

У кошаркашком клубу Партизан надају се да имају добре шансе да наредне сезоне заиграју у Евролиги, али црно-бијели ће, како стоје ствари, имати јаку конкуренцију.
КК Партизан - Фото: илустрација
КК ПартизанФото: илустрација

Прије свега, верује се да је специјалној позивници за учешће у елитном клупском такмичењу најближа екипа Албе из Берлина.

Њемачки клуб је изгубио у финалној серији Еврокупа од Валенсије, али се налази у доброј позицији и вјерује се да би позивница могла да стигне управо на њихову адресу иако је још доста заинтересованих клубова.

Портал "Спортандо" преноси да у случају да Алба не избори пласман у Евролигу кроз Бундеслигу, друга шанса је да аплицира за вајдл карту.

Тако би се могло догодити да следеће сезоне у елитном кошаркашком такмичењу у Европи имамо чак три немачка клуба, пошто је Бајерн већ добио лиценцу, а да неки трећи клуб буде првак Њемачке или финалиста, уколико Баварци узму титулу.

Када је ријеч о Партизану, зна се да су још по испадању у полуфиналу плеј-офа АБА лиге поднијели кандидатуру за специјалну позивницу. Вјерује се да иза свега стоје прилично утицајни људи који би се заложили за интересе Партизана.

Такође, као један од кандидата истиче се и турски прволигаш, Дарушафака.