latinica  ћирилица
23/04/2019 |  12:05 ⇒ 15:50 | Аутор: СРНА

Брнабић: Све бољи односи Србије и Српске на корист и БиХ и региона

Предсједница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас на Јахорини да све бољи односи Србије и Републике Српске нису ни на чију штету, већ су на корист и БиХ и свих грађана у региону.
Ана Брнабић - Фото: РТРС
Ана БрнабићФото: РТРС

Она је оцијенила позитивним инвестиције Србије у пројекте који побољшавају квалитет живота у локалним заједницама у Републици Српској, напомињући да становништво у тим заједницама није апсолутно српско.

- Мислим да је то позитивна подршка и да сви тако гледају - рекла је Брнабићева на конференцији за новинаре у оквиру Јахорина економског форума 2019.

Говорећи о рефлексијама неформирања власти у БиХ на односе са Србијом, Брнабићева је рекла да они нису другачији него односи БиХ са другим земљама.

- Мислим да то, прије свега, утиче на грађане БиХ, али то је унутрашње питање. Ја не смијем и не желим да се у то мијешам - нагласила је предсједница Владе Србије.

Она је констатовала да је питање граница БиХ и Србије изузетно важно, истичући да сва отворена питања треба рјешавати што прије.

- За то сам да све што можемо ријешимо прије, боље него касније - истакла је Брнабићева.

Брнабићева је на маргинама Форума разговарала са предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић и предсједником Владе Српске Радованом Вишковићем.