latinica  ћирилица
25/04/2019 |  10:02 ⇒ 14:45 | Аутор: СРНА

Пронађене двије аутоматске пушке, Ђукановић побјегао возилом (ФОТО)

Полиција је пронашла двије аутоматске пушке и припадајуће оквире за муницију за које се претпоставља да су кориштени приликом извршења убистава у Гламочанима у општини Лакташи, изјавила је Срни начелник Одјељења за односе са јавношћу МУП-а Мирна Миљановић.
Пронађено оружје (фото: АТВ БЛ) -
Пронађено оружје (фото: АТВ БЛ)

Миљановићева је навела да је оружје пронађено претрагом терена коју су у раним јутарњим часовима започели припадници Управе за организовани и тешки криминалитете МУП-а Републике Српске у сарадњи са припадницима Специјалне антитерористичке јединице.

- У току истраге полиција је открила и да је лице чији су иницијали Б.Ђ, за којим је расписана потјерница, побјегло возилом "голф седам" бијеле боје регистарске ознаке 003-К-770. Полиција моли све грађане да уколико примијете наведно возило да позову телефонски број 192 или да јаве најближој полицијској станици - нагласила је Миљановићева.

Пронађено оружје (фото: АТВ БЛ)

Полицијски службеници МУП-а Српске лишили су слободе Емилиа Балду и Горана Милановић која се сумњиче да су извршила кривично дјело тешко убиство на штету Славише Крунића и Жарка Павловића и кривично дјело убиство у покушају на штету Горана Илића у Гламочанима.

У бјекству је Бенеди Ђукановић и за њим је расписана потјерница.