latinica  ћирилица
25/04/2019 |  15:31 ⇒ 26/04/2019 | 08:29 | Аутор: РТРС

Сахрањен Славиша Крунић; Нови докази о убиствима (ФОТО)

Славиша Крунић сахрањен је у Гламочанима код Лакташа, а Жарко Павловић у Палама. Истрага о убиству се наставља и пронађени су нови докази. Полиција претражује шире подручје око мјеста убиства, пронашли су двије аутоматске пушке, за које се претпоставља да су коришћене приликом убиства. Пронађено је и возило, за које се вјерује да је користио нападач Жељко Ковачевић, који је убијен.

Полиција и даље трага за трећим нападачем, Бенедијем Ђукановићем.

Бенеди Ђукановић

Бенедија Ђукановића, за којим је расписана потјерница, МУП Српске доводи директно у везу са извршењем убиства, заједно са Жељком Ковачевићем који је убијен приликом напада и Емилиом Балдом, којем је данас одређен једномјесечни притвор

Из Полиције је саопштено да је Ђукановић побјегао аутомобилом голф 7, бијеле боје, регистарских ознака 003-К-770, уз апел грађанима да, ако примјете ово возило, о томе обавијесте полицију.

Фото: СРНА

- Имамо довољно сазнања и материјалних доказа за њихову умешаност у припреми и извршењу убиства. Настављено је данас прикупљање свих материјалних доказа, пронашли смо и двије пушке које су кориштене приликом убиства и неке друге материјалне доказе који ће послужити приликом днк анализа и довођења лица као и извшриоца, повезивање њихово са материјалним доказима који ће бити кориштени у процесу на суду - рекао је Драган Лукач министар унутрашњих послова Републике Српске.

Раније је потврђено да је пронађен аутомобил убијеног нападача Жељка Ковачевића, опел корса, којег је користио у припреми напада.

И док Полиција полако уклапа коцкице овог бруталног убиства, отац страдалог Славише Крунића, Драгомир, вјерује да убиство његовог сина нема политичку позадину и да је ријеч о нарученом злочину из мржње.

Комеморација (Фото: РТРС)

Крунић је поручио и да вјерује да ће МУП РС успјети да ријеши убиство његовог сина и позвао све који могу да помогну, да се укључе у истрагу. Како преносе Независне новине, починиоце је издао један од њихових сарадника, који није био директно умијешан у овај злочин.

Припадници МУП-а претражују шире подручје око мјеста злочина. О мотивима је, кажу, још рано говорити.

- Овог момента, ја не могу говорити о извршиоцима или мотивима овог убиства. Ми имамо то што имамо, а имамо лице које је извршило напад на господина Крунића и његову пратњу, једно лице је смртно страдало, једно је лишено слободе, за трећим лицем трагамо. Проводимо интензивну истрагу и чинимо све што је у нашој моћи да потпуно расвијетлимо овај случај - рекао је Дарко Ћулум директор Полиције Републике Српске.

Подсјетимо, на аутомобил у којем су били Славиша Крунић и његова пратња пуцано је током ноћи у понедјељак. Крунић и члан његовог обезбјеђења подлегли су повредама на лицу мјеста, док је возач Горан Илић тешко рањен.

Сахрана Славише Крунића (Фото:Goran Šurlan/RAS Srbija)

Славиша Крунић сахрањен је на породичном гробљу у Гламочанима код Лакташа.

Сахрана Славише Крунића (Фото:Goran Šurlan/RAS Srbija)

Члан Крунићевог обезбјеђења Жарко Павловић сахрањен је на гробљу у Палама.