latinica  ћирилица
25/04/2019 |  16:50 ⇒ 16:57 | Аутор: ТАНЈУГ

ЦГ: Заплијењена већа количина оружја, ухапшено петоро

Црногорска полиција је приликом претреса на 22 локације заплијенила већу количину оружја и муниције, средстава за комуникацију, возило и ухапсила пет особа.
Предмети одузети у претресима (Foto: Uprava policije) - Фото: vijesti.me
Предмети одузети у претресима (Foto: Uprava policije)Фото: vijesti.me

Пет особа је ухапшено након полицијских претреса на укупно 22 локације које користи 20 безбједносно интересантних лица у Подгорици, Даниловграду и Цетињу.

Подгоричка и даниловградска полиција ухапсили су Л.Р. (33), С.П. (19), З.П. (46), Е.Т. (55) и Р.И. (32) који се сумњиче за кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја

Полиција је приликом претреса пронашла и одузела: шест пиштоља различите врсте и калибра, двије пушке, више комада пиштољске и пушчане муниције, неколико оквира за муницију, шест електронских детонаторских каписли, 15 метара штапина, више комада средстава за комуникацију, панцир и возило, саопштено је из Управе полиције.

Ухапшени ће бити уз кривичне пријаве приведени државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Подгорици.

Такође, цетињска полиција поднијела је против двије прекршајне пријаве против двије особе због почињених прекршаја из Закона о оружју.

Привремено одузете ствари и предмети биће предмет вјештачења у Форензичком центру, а о свим предузетим мјерама и радњама упознат је надлежни тужилац. Криминалистичка обрада је у току.