latinica  ћирилица
25/04/2019 |  19:18 ⇒ 20:02 | Аутор: РТРС

Бурсаћ: СНСД и СДА нису у коалицији

Приједорски СНСД никада није био у званичној коалицији са СДА, што се за градоначелника Приједора и његовог претходника не може рећи, јер су на бројним руководећим функцијама у Приједору - управо чланови СДА, поручено је из приједорског СНСД-a. Формирањем нове скупштинске већине и смјеном предсједника Скупштине града, кадра СДП-а, а постављањем на ово мјесто члана СДА, приједорски СНСД потврдио је коалицију са СДА, из СНСД-а Приједор поручују да је новоизабрани предсједник, као заједнички избор скупштинске већине, замијенио градоначелниковог послушника.

Прозивати приједорски СНСД да је у коалицији са СДА је лицемјерно, јер су на бројним битним позицијама у Приједору управо чланови СДА, поручио је предсједник Градског одбора приједорског СНСД-а, Саша Бурсаћ. Коментаришући смјену предсједника Скупштине града Приједора, Сеада Јакуповића из СДП-а, за којег каже да је био послушник градоначелника и постављањем на ово мјесто Ајдина Мешића из СДА, Бурсаћ тврди, СНСД и СДА нису у званичној коалицији, нити су икада били. 

- Што се за колеге који нас прозивају, тачније за градоначелника и за његовог претходника не може рећи, а ја то поткрепљујем сљедећим чињеницама. Неке од најбитнијих позиција у граду држе људи из СДА, држе зато што су били у скупштинској већини, то је заоставштина скупштинске већине и договора између СДА и ДНС-а -тврди Саша Бурсаћ, предсједник ГО СНСД Приједор.

Далибор Павловић, шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Приједора истиче: 

-  Морам да напоменем да се у граду Приједору ништа не руши и да је према Закону о локалној управи и самоупурави и свим пословницима и правилницима, скупштинска већина се не бира на изборима, него се бира, тј. формира на самој скупштини.

Огласио се и градоначелник Приједора, ДНС-ов Миленко Ђаковић. Истиче, СДА је приједорска парламентарна странка, која је учествовала у коалицији, па одатле и одговорна радна мјеста представницима ове политичке партије.

- Чланови који раде у институцијама града је нормално да раде, да одговорно обављају своје дужности на свим мјестима. Не знам зашто СНСД назива ДНС лицемјерним, јер ја као званично лице никада нисам рекао ништа у том смислу - каже Миленко Ђаковић, градоначелник Приједора и предсједник ГО ДНС-а Приједор.

Из приједорског СНСД-а изјаву градоначелника Приједора о могућем умањењу производње на копу рудника "Арселор митал" у Омарској, назвали су застрашивањем грађана. Тврде, то је посљедица смјене Јакуповића.

- Ми знамо да је руководство ДНС-а добро са руководством "Арселор митала" и ми знамо да они могу њих да замоле евентуално да се заустави производња или из не знам ког разлога мало да заплаше грађане града Приједора - додао је Бурсаћ. 

Прича о застрашивању је потпуна измишљотина, тврди градоначелник Приједора, Миленко Ђаковић. Истиче, једини циљ је да се традиција рударства настави.

- Ми који смо у руководству ДНС-а, а мислим на људе који раде у Градској управи имамо коректне односе са свим фирмама које раде у граду Приједору, а посебно са овако великим фирмама. Ми немамо никакве друге односе с компанијом "Арселор митал" - тврди Ђаковић. 

За 10. мај заказана је сједница приједорске Градске скупштине на којој ће се, према најави СНСД-а разматрати Ревизорски извјештај, који је надлежна служба за финансијско пословање оцијенила с резервом. Први човјек Приједора истиче да је ријеч о нормалној процедури и да у пословању нема никаквих незаконитости. Из СНСД-а поручују да желе објашњења.