latinica  ћирилица
08/05/2019 |  11:03 ⇒ 13:09 | Аутор: СРНА

"Са Тужилаштвом БиХ треба нешто хитно урадити"

Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић рекао је да је пресуда Суда БиХ Елфети Весели на 10 година затвора за свирепо убиство дјечака Слободана Стојановића 1992. године код Зворника доказ да се нешто под хитно мора урадити са Тужилаштвом БиХ јер ради на штету Срба.
Недељко Митровић - Фото: РТРС
Недељко МитровићФото: РТРС

- Ово је класичан примјер двоструких аршина или стандарда у раду правосуђа БиХ када је ријеч о ратним злочинима почињеним над српским цивилима - изјавио је Митровић Срни.

Он је додао да је фрапантно и незамисливо да жена која је починала стравичан злочин над недужним дјечаком добије тако благу казну затвора, а да њен претпостављени Сакиб Халиловић као командант Диверзантског вода Команде здружених јединица Липље, Каменица, такозване Армије БиХ буде ослобођен.

- Није познато којим се околностима руководио Суд БиХ да изрекне овако благу казну, умјесто да је изрекао најстрожу казну - истакао је Митровић.

Суд БиХ изрекао је данас првостепену пресуду којом је Елфета Весели осуђена на 10 година затвора за свирепо убиство дванаестогодишњег дјечака Слободана Стојановића 1992. године код Зворника.