latinica  ћирилица
08/05/2019 |  15:51 ⇒ 15:54 | Аутор: СРНА

Потписан уговор о изградњи гондоле на Јахорини

Олимпијски центар "Јахорина" и аустријска компанија "Лајтнер" потписали су данас уговор о изградњи јахоринске гондоле, пројекат вриједан 16.000.000 КМ.
Инсбрук-Љевнаић-Лајтнер - Фото: СРНА
Инсбрук-Љевнаић-ЛајтнерФото: СРНА

Уговор су у Инсбруку потписали директори Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић и компаније "Лајтнер" Мартин Лајтнер.

Из Олимпијског центра "Јахорина" саопштено је да је јавна набавка за изградњу гондоле спроведена у претходом периоду, да ће ускоро почети радови, чији је завршетак планиран до 1. децембра.

Након изградње гондоле, Јахорина ће, како се наводи, бити богатија за још једну зимску, али и љетну туристичку атракцију.

Жичара ће бити опремљена модерним кабинама које могу да приме 10 људи, што даје могућност да сваког сата превезе више од 2.700 скијаша, бордера и осталих љубитеља планине.

"Изградњом ове гондоле елиминисаћемо гужве скијаша у зимској туристичкој сезони, растеретићемо централне стазе на планини, а овај линија ће радити и у ектремним условима када су велики вјетрови и магла. Гондола ће радити када друге инсталације не могу, што нам је био један од основних предуслова за изградњу и водиља када смо ову инвестиција планирали", каже Љевнаић.