latinica  ћирилица
08/05/2019 |  19:39 ⇒ 09/05/2019 | 10:27 | Аутор: СРНА

Вучијак нова локација за измјештање миграната

Градско вијеће Бихаћа данас је једногласно одредило Вучијак као локацију за измјештање миграната и избјеглица из центра Бихаћа, а ријеч је о приградском насељу на локацији подно Пљешевице, у близини границе са Хрватском.
Мигранти - Фото: РТРС
МигрантиФото: РТРС

У усвојеним закључцима дефинисано је да ће Бихаћ, уз помоћ градске и кантоналне организације Црвеног крста и Међународне организације за миграције /ИОМ/, у року од 60 дана припремити локалитет за измјештање миграната и избјеглица из градске средине, преносе федерални медији.

Градоначелник Бихаћа Шухрет Фазлић изјавио је да је ову локацију предложио јер је у власништву града и испуњава минималне услове за формирање привременог прихватног центра, односно има могућност прикључка воде и струје.

"Удаљена је неколико километара од центра града, а свакако је на путној рути миграната према ЕУ. Битно нам је да је локација између града и границе са ЕУ јер не можемо више допустити њихов боравак на јавним површинама и константно враћање у најнасељеније градско подручје", рекао је Фазлић.

Он је додао да је ово само један корак ка рјешавању проблема у Бихаћу. "Циљ је измјештање миграната и избјеглица из града, односно затварање привременог центра `Бира` у прихватљивом року од три мјесеца", истакао је Фазлић.