latinica  ћирилица
09/05/2019 |  12:23 ⇒ 12:24 | Аутор: sputniknews.com

Вучић игнорисао протоколарно сликање с Метом

Предсједник Србије Александар Вучић игнорисао је данас фотографисање на свечаном дочеку учесника самита Процеса Брдо-Бриони.
Вучић на састанку у Тирани (Фото:Tanjug/Zoran Mirković) -
Вучић на састанку у Тирани (Фото:Tanjug/Zoran Mirković)

За састанке те врсте уобичајено заједничко фотографисање са домаћином скупа.

Иначе, предсједник Србије је први стигао на церемонијални дочек пред камерама, али се након руковања са домаћином, албанским предсједником Иљиром Метом и иницијаторима процеса, предсједницима Хрватске и Словеније, није задржао ради фотографисања.

Тако једини нема заједничку фотографију, за коју су, како су долазили, позирали остали учесници, предсједник Црне Горе, предсједавајући Босне и Херцеговине, почасни гост председник Пољске Анџеј Дуда,те шефица ЕУ дипломатије Федерика Могерини.

Вучића је синоћ по доласку у Тирану "сачекала“"информација да су Хашим Тачи и албански премијер Еди Рама разговарали пред самит о националном уједињењу, потпуном отварању границе између тзв. Косова и Албаније и припајању три општине југа Србије, као и протести Самоопредељења због његовог доласка у Албанију.

Раније данас су готово сви албански и приштински медији објавили да се пред почетак самита срео са Тачијем у присуству шефице европске дипломатије Федерике Могерини и да се са њим хладно руковао.